Bun venit,Suflete cald !!


"Oamenii sunt adesea neînţelegători, iraţionali şi egoişti...
Iartă-i, oricum!
Dacă eşti bun/ă, oamenii te pot acuza de egoism şi intenţii ascunse...
Fii bun/ă, oricum!
Dacă ai succes poţi câstiga prieteni falşi şi duşmani adevăraţi...
Caută succesul, oricum!
Dacă eşti cinstit/ă şi sincer/ă, oamenii te pot înşela...
Fii cinstit/ă şi sincer/ă, oricum!
Ceea ce construieşti în ani, alţii pot dărâma într-o zi...
Construieşte, oricum!
Dacă găseşti liniştea şi fericirea, oamenii pot fi geloşi...
Fii liniştit/ă şi fericit/ă, oricum!
Binele pe care îl faci azi, oamenii îl vor uita mâine...
Fă bine, oricum!
Dă-i lumii tot ce ai mai bun şi poate nu va fi niciodată de ajuns...
Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum!
La urma urmei, ce este între tine şi DUMNEZEU...
N-a fost niciodată între tine şi ei, oricum!

Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
TU ,calator pe-al vietii drum ... Nicicand nu vei uita , Cand pasi-ti colbul sortii vor calca , Ca orice floare mirosita-n cale... Parfumul si-l va pierde-n zori, Si-n urma ta raman numai petale .. Pierdute-n bogatia de culori. Iar tu,un suflet trist si calator Ramas doar cu-amintiri ce mor ... Si cu sperante si cu dor. Etern Ratacitor !

duminică, februarie 27, 2011

Sufletul Pereche vs. Sufletul Geaman

Deseori se face confuzie intre „suflete pereche“, „suflete sora“ si „suflete gemene“. Sufletul pereche nu inseamna partenerul perfect, idealul pe care ni l-am creat noi despre un barbat/femeie, ci acea persoana perfecta pentru noi la un moment dat sau intr-o anumita perioada din viată (poate fi si pentru intreaga viata).

Putem avea chiar mai multe suflete pereche, pentru ca ele reflecta acele parti din noi cu care trebuie sa ne confruntam pentru a evolua. Cele mai mari blocaje, temeri si convingeri limitative care ne stapanesc vor iesi la suprafata intr-o relatie cu acest suflet care este un ajutor foarte mare pentru noi insine pe drumul implinirii destinului nostru personal.

Se spune ca nu iti intalniesti Sufletul Geaman pana nu evoluezi suficient alaturi de propriile Suflete Pereche cu care ai trait si ai invatat suficient de mult incat sa poti face fata unei intalniri atat de intense ca aceea cu Sufletul Geaman. Uneori poti crede ca ai intalnit sufletul Geaman, dar el se dovedeste a fi inca o intalnire "Pereche" de invatare, poate chiar mai dura.
Daca unul dintre ele este implicat intr-o relatie profunda, celalalt va respecta si onora acest lucru si va realiza ca este un test al iubirii neconditionate. Intalnirea cu Sufletul Geaman te provoaca sa cresti spiritual, mental, emotional, fizic si te face sa vezi dincolo de timp, ego sau limite fizice. Vei fi condus de dorinta de a fi cea mai perfecta manifestare a sufletului tau pe pamant. Nu este o relatie cu flori si inimioare, ci una care poate fi testata prin foc dar trece prin timp si spatiu.
O astfel de intalnire are caracteristicile unei intalniri magice, in care comunicarea este deschisa pe cai total diferite decat pana acum. Nu poate exista intr-o relatie de co-dependenta, bazata pe ego sau pe perceptia unei "nevoi" cum ca celalalt te-ar face un intreg. Ambele suflete se confrunta adesea cu separarea in spatiu in timp ce isi consolideaza conectarea catre spirit si isi gasesc puterea si misiunea in viata. Cand se intalnesc este magie pura, o experienta innebunitoare care le deschide perceptiile. Unora li se intampla sa experimenteze o deschidere a constientei lor pe masura ce inima lor isi extinde perceptia iubirii fara limite.

Cu cat noi suntem mai curati si mai in acord cu sufletul nostru, cu atat relatia cu Sufletul Geaman va fi mai armonioasa si vom avea parte mai mult din acea fericire pe care ne-o dorim. Este o iluzie sa credem ca daca l-am intalnit, automat vom avea acea dragoste idilica din poveşti. Mai intai trebuie sa ne acceptam, sa ne apreciem si sa ne iubim pe noi insine, astfel incat sa ne putem deschide inima si sa oferim tot ce avem mai bun. Abia atunci Sufletul nostru Geaman – care ne va reflecta pe noi – va forma un tot armonios cu noi, iar relatia va fi ca un vis devenit realitate.

Cum esti, asta gasesti / Daruieste ca sa primesti !

Putem sa ne rugam intens, sa facem diferite ritualuri, sa ne imaginam si sa ne dorim ca in viata noastra sa apara un barbat/femeie cu anumite trasaturi si sa stim exact si care sunt acelea, dar el nu va face parte din viata noastră decat atunci cand noi insine vom fi reflexia in oglinda a ceea ce ne dorim. Deci primul pas si cel mai important este intai ca noi sa devenim asa cum am dori sa fie partenerul nostru.Sa putem darui ceea ce ne dorim sa primim. Aici se aplica foarte bine: "Fa celorlati ce ti-ar placea să ti se faca tie“ si asta vei primi, sau altfel zis, "Fii asa cum ai vrea sa ai“ si astfel de partener vei atrage.
De multe ori ni se pare ca partenerul de viata este diferit sau opus fata de cum suntem noi. Adevarul este ca celalalt reflecta intotdeauna si acele parti bune, si acele masti false pe care le purtam in viata. De unele suntem constienti si spunem că sunt puncte comune, iar pe celelalte, de care nu ne dam seama sau refuzam sa le vedem la noi, le numim diferente. Aceste diferente exista tocmai pentru ca noi sa le privim ca pe niste lectii pe care le avem de invătat pentru a evolua, a creste si a ne imbogati ca oameni. Diferentele nu sunt dusmanii unei relatii, sunt catalizatorii potentialului nostru prin care, daca le folosim cu intelepciune, in cadrul relatiei, vom invata multe despre noi insine. Daca le percepem altfel, se vor transforma in factori distructivi, iar noi vom ajunge la despartiri dureroase si la dorinta de a fugi in bratele unei alte persoane, care, in mod aparent ciudat, va trezi in noi aceleasi reactii nepotrivite si vom retrai aceleasi suferinte pana cand vom realiza ca de fapt cauza se afla in noi insine.

Fuga nu este o solutie si nici salvarea de suferinta. Deci, toti cei care au o relatie de iubire, si-au intalnit de fapt un sufletul pereche – numai ca este acela pe care il merita la acel moment. Daca iti doresti un partener mai bun decat ai sau ai avut pana acum, devino tu insati mai bun/buna si acesta va veni la fel de repede pe cat de intens iti doresti, aducand cu el toata dragostea pe care tu insati esti in stare sa o oferi.Iubirea adevarata, marea iubire sfideaza timpul, distanta, religia, sfideaza orice obstacol. Marea iubire se cauta toata viata, trebuie numai sa iti doresti cu adevarat, din tot sufletul. Nu poti sta intreaga viata intr-o sala de asteptare, sa astepti, fara a clinti un deget, un tren care sa iti aduca marea iubire, fericirea.

Legea duala

Dualismul este prezent in intreaga creatiune, nu numai in lumea fiintelor pe care omul de considera vii, ci si in lumea materiilor si energiilor, dualismul fiind efectul creatiei, proces in care unitatea s-a divizat in doua parti imperfecte care, impulsionate de iubire, se cauta si se intalnesc, se ciocnesc si se slefuiesc, ca in final sa se imbine, devenind Unul.

Sub puterea legii karmice, omul traieste nenumarate suferinte menita sa trezeasca in sufletul sau dorinta subita dupa cineva necunoscut, dupa cineva pur si fidel, in prezenta caruia sa isi gaseasca pacea si armonia.

Acesta este primul impuls, prima penetrare subtila a simtului de atractie sufleteasca, amintirea inconstienta si dureroasa dupa iubirea pierduta. Nasterea acestui simtamant nu este altceva decat inceputul recunoasterii si intoarcerii in Legea Duala, pe drumul pe care va contopi pe veci jumatatile de sfera pierdute sau cei doi atomi materiali.

Totusi, omul isi atinge maturitatea in iubirea duala abia dupa o perioada in care e dator sa evolueze spiritual si sa aprecieze mai mult idealul sau sufletesc mai presus de orice tentatie materiala. El trebuie sa iubeasca si pe cei care ii produc suferinta.

Daca unul dintre cei doi duali va reusi sa atinga iubirea sufleteasca pura, acesta va cobori vieti la rand, intruchipandu-se in materia pamantului (om) in scopul de a-l ridica pe cel decazut. Cand omul iubeste cu adevarat, tot sufletul sau se proiecteaza asupra persoanei iubite, cei doi devenind unul singur. Cele doua jumatati ajung sa inteleaga ca sunt create una pentru cealalta si ca nu pot trai separat…ei putand fi "legati sufleteste/energetic/emotional" oricat ar fi de departe unul de celalalt sau indiferent de timpul ce-i tine conectati.

Richard Bach (scriitor american, autor al mai multor best-seller-uri) descrie sufletele-gemene astfel:
Un suflet-geaman este cineva care are un lacat la care se potriveste cheia ta, altfel spus, cheia ta se potriveste in lacatul lui. Cand ne simtim destul de in siguranta pentru a deschide aceste incuietori, iese la iveala adevarata noastra identitate si putem fi pe deplin cine suntem cu adevarat; putem fi iubiti pentru cine suntem si pentru cine credem ca suntem. Fiecare dintre noi ii dezvaluie celuilalt partile cele mai bune. Indiferent ce ar merge rau in jurul nostru, cu acea persoana suntem in siguranta in paradisul nostru. Sufletul-geaman este cineva care ne impartaseste cele mai profunde aspiratii si cu care ne miscam in aceeasi directie,odata ce suntem constienti de adevarata noastra valoare.

Nota:

Nu iti vei putea gasi Sufletul Geaman daca nu stii in primul rand cine esti tu.Sufletul Geaman trezeste in tine Autocunoasterea,deschide ochii Sufletului si pe cel al credintei Adevarate in Dumnezeu ,te modeleaza si iti schimba definitiv si irevocabil viata aducand Linistea sufleteasca. .Dar pentru aceasta e nevoie de o Constiinta generala si o Constiinta de Sine puternic dezvoltate.insa despre asta vom vorbi in urmatorul articol ...

Un comentariu:

  1. Se întâmplă relativ rar întâlnirea cu flacăra geamănă. Cel mai adesea, este vorba de relații între membrii familiei de suflet extinse (și apar confuzii) - http://www.proxima-mundi.ro/articole/flacarile-gemene

    RăspundețiȘtergere